Рада таки ухвалила звернення щодо ескалації збройної агресії РФ

 

На вечірньому засіданні 7 лютого Верховна Рада України ухвалила Звернення до парламентів іноземних держав та міжнародних організацій щодо засудження ескалації збройної агресії Російської Федерації проти України.

Як передає “Новинарня“, проект постанови №6039 підтримали 258 депутатів (“Опоблок” – 0 голосів, “Відродження” і “Воля народу” – лише по 2).

У Зверненні Верховна Рада закликає парламенти іноземних держав та міжнародні організації засудити Російську Федерацію за порушення режиму припинення вогню, передбаченого Мінськими домовленостями, навмисну руйнацію іррегулярними та регулярними збройними формуваннями РФ міста Авдіївка Донецької області та варварські напади на об’єкти, необхідні для виживання цивільного населення та здійснити всі можливі заходи, що сприятимуть припиненню невибіркових нападів формувань РФ на об’єкти, необхідні для виживання цивільного населення, та відвернуть гуманітарну катастрофу в Авдіївці.

Верховна Рада

  • закликає парламенти іноземних держав та міжнародні організації вжити заходи, спрямовані на попередження подальшої ескалації збройної агресії Російської Федерації проти України та її припинення;
  • закликає Організацію з безпеки і співробітництва в Європі сприяти дотриманню Російською Федерацією режиму припинення вогню на Донбасі, зокрема в районі міста Авдіївка;
  • звертається до міжнародних організацій, представників громадянського суспільства, правозахисних організацій із закликом розслідувати випадки серйозних порушень міжнародного гуманітарного права в ході нинішньої ескалації збройної агресії Російської Федерації проти України, зокрема можливого скоєння воєнних злочинів і злочинів проти людяності.

Голові Верховної Ради доручено невідкладно направити текст Звернення до парламентів іноземних держав та міжнародних організацій.

Нагадаємо, на ранковому засіданні у ВР двічі не вистачало голосів для ухвалення звернення.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна