Прокуратура Росії пояснила, чому не арештувала Януковича на вимогу Києва

 

Генеральна прокуратура Росії відмовила Україні в тимчасовому затриманні та взятті під варту екс-президента-втікача Віктора Януковича, назвавши запит політично мотивованим. Про це повідомив офіційний представник відомства Олександр Курінний, пише РІА “Новости”.

Курінний заявив, що в 2015-2016 роках з Генпрокуратури України у зв’язку з проведенням досудових розслідувань надходили клопотання про тимчасове затримання та взяття під варту Віктора Януковича. В результаті клопотання ГП РФ залишила без задоволення, посилаючись на пункт 2 статті 3 Європейської конвенції про видачу.

Згідно із вказаним пунктом Конвенції, запитувана сторона може відмовити у видачі, “якщо має суттєві підстави вважати, що прохання про видачу у зв’язку із звичайним кримінальним злочином було зроблене з метою судового переслідування або покарання особи у зв’язку з її расою, релігією, національністю або політичними переконаннями, або що становищу цієї особи може бути завдано шкоди з будь-якої з цих причин”.

Повідомляється, що українська сторона була про це проінформована.

Читайте також:
Печерський суд дав прокуратурі ще шість місяців на арешт Януковича

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна