Печерський суд дав прокуратурі ще шість місяців на арешт Януковича

 

Печерський районний суд Києва надав дозвіл на арешт екс-президента-втікча Віктора Януковича.
Про це йдеться у ухвалі, яка з’явилась у Єдиному реєстрі судових рішень.

Рішення суддя Світлана Смик винесла 30 січня.

“30 січня 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Смик С.І., при секретарі Ковалевській М.І., за участі сторони кримінального провадження – прокурора Торопчина С.О., розглянувши у судовому засіданні клопотання про дозвіл на затримання підозрюваного ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця міста Єнакієве Донецької області, українця, громадянина України, одруженого, з вищою освітою, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1, з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою”, – сказано в ухвалі.

Як відомо, це не перший судовий дозвіл на арешт екс-президента.

Віктор Янукович проходить у кримінальному провадженні за вчинення правопорушень, передбачених передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 5 ст. 368 КК України.
Колишнього президента підозрюють у заволодінні державним майном, комплексом будівель та споруд урочища “Межигір’я” та земельними ділянками, на яких він розташований, а також легалізації цього майна та одержання неправомірної вигоди в особливо великих розмірах у вигляді безоплатного права користуватися майном підставної фірми – ТОВ “Танталіт” – та оплати товариством комунальних платежів за проживання у зазначеному комплексі будівель та споруд.

16 червня 2015 року Януковичу у цьому кримінальному провадженні оголошено підозру.

27 липня 2016 року Печерський суд надав дозвіл на затримання Януковича з метою його приводу для участі у розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Проте 27 січня 2017 року строк дії вказаної ухвали минув, а у органу досудового розслідування залишилась необхідність у затриманні вказаного підозрюваного.
Таким чином, суд дав Генпрокуратурі ще шість місяців на затримання колишнього президента України.

Читайте також:
Суд арештував горілку “Янукович” та інший алкоголь із “Межигір’я”. СПИСОК

Суд заарештував всю нерухомість “Межигір’я”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна