У Трампа підкоригували санкції щодо ФСБ РФ. Коментар Білого дому

Міністерство фінансів США дозволило американським компаніям взаємодію з ФСБ Росії, яка необхідна для отримання ліцензій та дозволів на експорт в РФ ряду продуктів. Про це повідомляє Мінфін США.

Зазначається, що влада США зокрема послабила санкційний режим щодо Федеральної служби безпеки Росії, введений в грудні адміністрацією Обами у зв’язку з кібератками в ході передвиборної кампанії.

За певними винятками надалі дозволяються “всі операції та дії” за участю ФСБ, які були раніше заборонені виконавчими указами президента США від 1 квітня 2015 року та 28 грудня 2016 року.

Так, тепер допускаються “запит, отримання, використання, оплата або застосування ліцензій, дозволів, сертифікаційних документів або повідомлень, випущених або зареєстрованих ФСБ для цілей імпорту, розповсюдження або використання продукції у сфері інформаційних технологій в Російській Федерації”.

При цьому й надалі забороняється експорт, реекспорт та постачання будь-яких товарів і технологій в Крим.

Внесення коректив щодо запроваджених у грудні минулого року санкцій США проти ФСБ Росії жодним чином не потрібно трактувати як їх пом’якшення – з такою заявою виступив у четвер під час брифінгу в Білому домі речник адміністрації президента США Шон Спайсер, передає “Укрінформ“.

“Ми не пом’якшували санкції. Наскільки я розумію, це звичайний розвиток подій”, – зауважив речник Білого дому.

За його словами, “це досить звичайна практика для Міністерства фінансів, коли після запровадження санкцій повертаються до цього питання, щоб переглянути, чи немає потреби зробити окремі виключення для різних виробництв або продукції та послуг”.

При цьому, офіційний представник адміністрації наголосив, що рішення Мінфіну не становить будь-якої зміни політики по відношенню до введених у грудні російських санкцій.

Читайте також:

Трамп: Говорити про скасування санкцій проти Росії зарано

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна