Добробатівці розширили блокаду залізниці на Донецьку область

 

Ветерани АТО й громадські активісти в четвер, 2 лютого, перекрили залізничний переїзд поблизу міста Бахмут Донецької області.
Про повідомляє так званий “Штаб блокади торгівлі з окупантами” на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Наразі встановлюється намет на редуті. До акції долучились військові побратими з різних міст і областей України, волонтери і активісти”, – йдеться в повідомленні.

Організатори блокади оприлюднили фото, на яких зафіксовано встановлення наметів біля залізничної колії. На стовпі майорить прапор добровольчого батальйону “Донбас”.

Учасник акції, народний депутат Володимир Парасюк в ефірі каналу “112 Україна” повідомив, що блокада охоплює вже три колії в Луганській і Донецькій областях.

Як відомо, 25 січня активісти й ветерани АТО заблокували залізницю Луганськ-Лисичанськ-Попасна на ділянці Гірське-Золоте із закликами про припинення торгівлі з незаконними збройними формуваннями. Вони заявили, що блокують рух через лінію розмежування 800 вагонів щодня.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом блокування залізниці.
Але організатори блокади заявили про намір її розширити й 30 січня підірвали колію.

Служба безпеки України в офіційній заяві засудила “популістські” дії політиків, які організували блокування руху залізничного транспорту з окремих районів Донбасу, та відкинула звинувачення в кришуванні торгівлі з окупантами.

Володимир Гройсман заявив, що отриманню вугілля з непідконтрольних територій на Донбасі на даний момент немає альтернативи.

Читайте також:
МінТОТ залучив до протидії залізничній блокаді Донбасу інших ветеранів АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.