Порошенко через Авдіївку перервав візит до Німеччини

 

Президент Петро Порошенко перериває візит до Німеччини й повертається в Україну.
Як передає “Новинарня“, про це в ефірі “5-го каналу” приблизно о 20:25 30 січня повідомив заступник голови адміністрації президента Костянтин Єлісєєв.

За його словами, Порошенко повертається через загрозу гуманітарної катастрофи в районі Авдіївки, викликаної ескалацією бойових дій.

Зазначається, що президент координуватиме зусилля для запобігання погіршенню ситуації.

Як відомо, починаючи з ранку неділі, 29 січня, противник різко посилив обстріли Авдіївської промзони й намагався штурмувати позиції сил АТО. Збройні сили України (підрозділи 72-ї білоцерківської бригади) вмілими діями зупинили наступ бойовиків, а в результаті контратаки заволоділи однією з передових позицій противника.
Після цього ворог посилив обстріли, адже ЗСУ в місці близького зіткнення просунулися на стратегічні території, що забезпечують контроль над Ясинуватською транспортною розв’язкою.
За півтори доби в лавах ЗСУ принаймні вісім загиблих і 35 поранених, при цьму втрати НЗФ значно більші. Є поранені серед мирних мешканців Авдіївки.

Внаслідок обстрілів 30 січня проти ночі з морозом -20 бойовики позбавили Авдіївку тепла, води й електрики.
Не працює коксохімічний завод і фільтрувальна станція, що забезпечує водою зокрема й Донецьк.

На час заяви Єлісєєва президент Порошенко вже завершив основну програму візиту до ФРН, закінчивши переговори з Ангелою Меркель.

Читайте також:
Порошенко в Берліні: стурбованість, санкції, відданість мінським угодам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна