Прокуратура підозрює, що впійманий на хабарі заступник мера Ужгорода втік за кордон. Сам він запевняє, що не тікав

 

Перший заступник мера Ужгорода Іштван Цап, якого впіймали на хабарництві, міг утекти в Угорщину. Наразі правоохоронці перевіряють інформацію щодо наявності у Цапа угорського паспорта.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на прес-секретаря Закарпатської обласної прокуратури Вікторію Попович.

“Надана інформація в усі пункту пропуску на українсько-угорському кордоні щодо заборони Іштвану Цапу перетинати кордон”, – сказала Попович.

Вона також зазначила, що українська сторона направляє угорським правоохоронцям запити з проханням повідомити в разі виявлення Цапа на території Угорщини.

Водночас неназване джерело УП в правоохоронних органах повідомило, що Цап справді втік за кордон, але не в Угорщину.

До роботи в міськраді Ужгорода Цап протягом 2008 – 2014 років працював у посольстві України в Угорщині керівником торговельно-економічної місії та першим секретарем відділу з економічних питань.

Водночас сам Цап сьогодні, 26 січня, написав у “Фейсбуці”, що ні за який кордон не втікав, перебуває в Україні і “ніяких грошей не брав”.

“Працюємо з нашими житомирськими партнерами по цілому ряду питань: встановлення в Ужгороді сучасних зупинок, впровадження е-квитка, придбання багатофункціональної прибиральної техніки”, – сказанов в повідомленні Цапа.

Він також заявив, що зв’язок із ним ускладнений через те, що “в Києві на нечищеному тротуарі впав телефон”.

Напередодні, 25 січня, генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Закарпатська обласна прокуратура та управління “К” Служби безпеки України викрили першого заступника мера Ужгорода Іштвана Цапа у вимаганні 40 тисяч гривень. Ці гроші чиновник вимагав у підприємця за дозвіл на приватизацію землі.

Щоправда, на хабарі впіймали не самого Цапа, а посередника, якому він доручив отримати вже другий транш цих коштів.


За словами генпрокурора, перший заступник мера, який на той час перебував у Києві, дізнався про затримання поплічника й “подався в біга”.

“Рекомендую йому негайно прибути в прокуратуру з повинною. Можна навіть укласти угоду зі слідством, якщо вказати, кому йшли гроші нагору”, – написав Луценко.

Мер Ужгорода Богдан Андріїв напередодні заявив, що не знає, з чим пов’язані слідчі дії (обшуки) в деяких кабінетах міськради.

Читайте також:

Луценко поставив на Закарпаття прокурора Ужгорода без СМС-узгодження з Балогою

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна