Трамп підписав указ про будівництво стіни з Мексикою… її ж коштом

 

Президент США Дональд Трамп підписав укази про будівництво стіни на кордоні з Мексикою та посилення політики щодо нелегальних мігрантів.

Як повідомляє Reuters, другий указ, зокрема, позбавляє федеральних грантів так звані міста-притулки, в яких нелегальних мігрантів не переслідують за порушення міграційного законодавства.

Раніше у своєму першому телевізійному інтерв’ю телеканалу ABC News Трамп заявив, що кошти на будівництво стіни, взяті з бюджету США, згодом відшкодує сама Мексика.

Він підтвердив, що для початку будівництва будуть використовуватися кошти американських платників податків, однак пізніше Мексика сама все відшкодує.

“Пізніше Мексика відшкодує нам все з кожної грошової операції, які ми з нею проведемо. Я вам просто кажу: плата буде. Можливо, вона буде здійснюватися в ускладненій формі. Але все що я роблю – на благо США. Це також на благо Мексики. Ми хочемо мати дуже стабільну і міцну Мексику” – заявив Трамп.

Відповідаючи на запитання про початок будівництва, новий президент США сказав, що це станеться “через місяці – як тільки ми фізично зможемо почати роботи”.

Обіцянка побудувати стіну на кордоні з Мексикою була однією з ключових у передвиборчій кампанії Дональда Трампа.

Читайте також:

Трамп, як і обіцяв, вивів США із Транстихоокеанського партнерства

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна