Порошенко: Україна не боїться Москву хоч з Обамою, хоч з Трампом

 

Україна готова захищати свій суверенітет незалежно від того, хто є президентом Сполучених Штатів. Про це заявив президент Петро Порошенко 23 січня в коментарі ЗМІ під час візиту до Таллінна, передає “Новинарня” з посиланням на прес-службу АП.

Відповідаючи на питання журналістів, як зміниться політика санкцій США у зв’язку з обранням нового президента Америки, Порошенко сказав: “Наша позиція: перше – Україна нічого не боїться. Друге – ми готові захищати суверенітет та територіальну цілісність нашої держави від вторгнення агресора, в тому числі російського. Третє – солідарність міжнародна, європейська та трансатлантична базується не на позиціях зони впливу, а на цінностях”.

“І в цих умовах, коли Україна є об’єктом агресії з боку Російської Федерації, ми твердо переконані в світовій, європейській та трансатлантичній солідарності наших партнерів з Україною аж до звільнення української території від російських окупантів, повного виведення російських військ, озброєння та передачі під український контроль неконтрольованої ділянки україно-російського кордону”, – підкреслив президент.

Як повідомляла “Новинарня“, президентка Естонії Керсті Кальюлайд на цьому ж брифінгу сказала: “Україна залишиться пріоритетною державою… Ми наполягаємо, що кожна країна та нація мають право самі визначати свій вектор руху. І не може бути, щоб світ був поділений на сфери впливу”.

Нагадаємо, перед вступом на посаду Дональд Трамп висловив намір налагодити відносини з Кремлем та розповів, коли може скасувати санкції проти Росії.

Читайте також:

Трамп на інавгурації: “Захищати кордони Америки, а не інших держав”. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна