Луценко: З нагоди столітнього ювілею реабілітуємо учасників Української революції та визвольних змагань

 

У рік столітнього ювілею Української революції генеральний прокурор Юрій Луценко вважає за потрібне розробити закон про всеохопну реабілітацію учасників визольних змагань 1917 – початку 1930-х років.
Про це він заявив після того, як у День Соборності України, 22 січня, відвідав засідання історичного клубу “Холодний Яр.”

“Спільна з командою пана Романа Коваля робота над реабілітацією холодноярських отаманів є лише початком. Вважаю, що цього року ми маємо здійснти всеохоплюючу реабілітацію учасників національно-визвольного руху доби Центральної Ради, Гетьманату, Директорії УНР і повстанського руху 1917 – початку 1930-х років”, – написав Луценко у “Фейсбуці”.

“З цією метою ми плануємо розробку Закону України про реабілітацію учасників Українських Визвольних змагань”, – додав генпрокурор.

“Саме в ювілейний 2017-й – рік 100-річчя Української революції – ми мусимо відновити історичну справедливість і віддати шану поваги борцям за волю та незалежність нашої держави”, – наголосив Юрій Луценко.

Читайте також:

Суд Київщини майже через 100 років реабілітував холодноярських отаманів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна