У Петербурзі, Києві та інших містах світу втретє відбулася акція “Зупини війну Путіна в Україні”. ФОТО

 

Сьогодні, 21 січня, у Росії, Україні та деяких інших країнах світу вже втретє відбулася акція #Stop Putin’s War in Ukraine – “Зупини війну Путіна в Україні 3.0”.

Як повідомляє “Радіо Свобода” з посиланням на сторінку акції у “Фейсбуці”, у Санкт-Петербурзі люди зібралися з повітряними кульками жовтого та блакитного кольору, а також плакатами “За вашу і нашу свободу”, “Війна з Україною – злочин і сором Росії!” тощо.

Одного з учасників акції в Санкт-Петербурзі проти війни Путіна з Україною, відомого активіста Ігоря Андреєва (Степанича), затримала поліція

В Австралії акція #Stop Putin’s War in Ukraine” відбулася на одній із центральних вулиць Сіднея – Пітт-стріт, повідомляє  “Укрінформ”.

“Українці інформували перехожих про ситуацію в Україні й ключові вимоги щодо припинення російської агресії проти України”, – повідомляють організатори заходу.

Учасники акції в Сіднеї. Фото з ФБ

Також мітинги відбулися в Польщі, Німеччині, Болгарії, Голландії, Польщі, інших країнах світу та багатьох містах України.

Акція “Стоп Путін” у Грузії. Фото з “Твіттера”

Акція за припинення агресії РФ проти України відбулася і на Майдані Незалежності в Києві.

Як повідомляє “Інтерфакс-Україна“, під стелою Незалежності зібралося близько 50 людей.
На мітингу виступили київські громадські активісти, члени партії “Сила людей”, родичі військовослужбовців, які перебувають у заручниках у бойовиків.

На мітингу була присутня також народний депутат України Надія Савченко, але організатори не надали їй можливості виступити.
За даними інформагенції, це викликало обурення кількох її прихильниць.

Акція #StopPutinsWarInUkraine3 у Києві. Фото з ФБ

Головна мета акції “Зупинити війну Путіна” – привернути увагу громадськості до російської агресії в Україні, показати важливість єдності і солідарності з Україною, а також закликати увесь світ посилити тиск на Росію для відновлення територіальної цілісності і миру в Українській державі.

Серед вимог мітингувальників: вивести з території України всі російські окупаційні війська, а також повернути назад до Росії всю зброю та військову техніку; розширити спостережну місію ОБСЄ до 24 годин на добу сім днів на тиждень та допустити її на ділянки українсько-російського кордону, які Україна тимчасово не контролює; звільнити громадян України, які незаконно утримуються під арештом – як на території Росії, так і в окупованому Криму – за політично мотивованими і сфабрикованими звинуваченнями; припинити анексію Криму.

Крім того, активісти вимагатимуть звільнити громадян України, які незаконно утримуються під арештом як на території Росії, так і в Криму за політично вмотивованими і сфабрикованими звинуваченнями.

Читайте про попередню таку акцію:

Акція української діаспори “Стоп Путін” пройшла в 70 містах у 27 країнах. КАРТА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна