Затриманий під Маріуполем російський найманець “ДНР” Шаталов: “РФ програє цю війну”

 

Прес-центр штабу АТО 19 січня поширив відео, на якому затриманий напередодні громадянин Росії, що воював на боці бойовиків, розповідає про свою “службу” на Донбасі.

За словами, чоловіка, його звуть Шаталов Євген Вікторович, 11 липня 1988 р.н., проживав у місті Курганінськ Краснодарського краю РФ.

У 2013 році переїхав у Донецьк, працював вантажником. До бойовиків “ДНР”, за його словами, приєднався у листопаді 2015 році, коли “катастрофічно бракувало грошей”.

“Постійно перебував у розташуванні розвідроти, харчування надавалося не дуже добре, від якого багатьох військових проносило, боліли шлунки, одноманітне годування. В основному, перловка, вівсянка, ячка. Багато хто був незадоволений, харчувалися за свій рахунок. Процвітає пияцтво, наркоманія, куріння “трави” в полку – це 40-50% від загальної чисельності”, – розповів росіянин.

За його словами, серед “товаришів по службі”, є як росіяни, так і жителі Донецька, Макіївки, Горлівки, Тореза, Шахтарська, бойовики з Криму, а також із Казахстану й Білорусі.

Шаталов також зазначив, що бойовики, військовослужбовці на добровільній основі – не кадрові, тоді як в управлінні полку – всі кадрові офіцери РФ.

Затриманий розповів, що багато бойовики незадоволені ставленням командирів, урізанням прав – “те не можна, це не можна, багато обурюються, що роботи немає, ціни на продукти високі”, “навіщо ми все це в 2014 році затіяли, ніякого майбутнього немає”, “не зможемо утримати позиції, якщо на нас піде атака на повну силу”.

Євген Шаталов

Нещодавно Шаталов самовільно покинув службу. Бойовик зазначив, що з 20 грудня 2016-го по 3 січня 2017 року дезертирували ще шість чоловік зі штату його роти в 52 особи.

Росіянин підкреслив, що “умови проходження служби стали нестерпними”: “гноблять, принижують, процвітає рукоприкладство і пияцтво офіцерів”.

Він звернувся до росіян: “Сидіть вдома, працюйте, Росія все одно цю війну програє: на неї тиснуть і економічно, тисне Європа, тисне й Америка. Не треба лізти в чужу країну… Тримайтеся за свою країну”.

Як повідомляла “Новинарня“, 18 січня стало відомо, що поблизу Маріуполя українські військові затримали громадянина Російської Федерації, який воював проти сил АТО. При ньому було знайдено документи, які засвідчують належність до одного з підрозділів незаконних збройних формувань ОРДО.

Читайте також:

“Росіяни своїх кидають”. Розвідника-москвича, який потрапив у полон до ЗСУ, звільнили з посади заднім числом і забули

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна