Росія в рамках Мінська хоче звільнити “беркутівців”, які розстрілювали Майдан, – ЗМІ

 

Росія через ватажків терористичних організацій “ДНР” та “ЛНР” в рамках мінського процесу домагається звільнення колишніх бійців спецпідрозділу “Беркут”, підозрюваних у розстрілі Майдану.

Окрім того, в списках на обмін полоненими присутні фігуранти справи про трагічні події 2 травня 2014 року в Одесі. Про це з посиланням на свої джерела повідомляє DT.UA.

“Завадити противникові перемогти в інформаційній війні може насамперед відмова грати за його правилами. Наприклад, замовчувати за кулуарними домовленостями суспільно значимі обставини. Скажімо, що російська сторона (в особі ватажків ОРДЛО) вимагає звільнити жодним боком не причетних до “мінського процесу” підсудних “беркутівців” Аброськіна, Зінченка й Тамтуру, яких звинувачують у розстрілі учасників Майдану на Інститутській”, – ідеться в статті.

Як відомо, троє екс-співробітників розформованого полку “Беркут”, котрих звинувачують у вбивстві десятків людей на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року, фігурують в списках народної депутатки Надії Савченко на обмін з боку “ЛНР” та “ДНР”.

При цьому Павло Аброськін, Сергій Зінченко та Сергій Тамтура не готові, щоб їх передали сепаратистам Донбасу.

“Як мої підзахисні опинилися в цьому списку, спитайте в тих, хто їх складав. Напевно, це ж люди з того боку — може, вони вважають, що мої підзахисні невинні. Але на обмін такий мої захисні не готові. Для них це така сама новина, як і для мене”, – сказав у коментарі “Громадському” Ігор Варфоломєєв, адвокат Зінченка й Тамтури.

Нагадаємо, навесні 2014 року “беркутівці” Павло Аброськін, Сергій Зінченко і їхній командир Дмитро Садовник були затримані і заарештовані. У жовтні 2014 року Садовнику запобіжний захід було змінено на домашній арешт, після чого він втік.
28 листопада 2016 року у Святошинському районному суді Києва відбувся допит колишнього президента України Віктора Януковича в режимі відеоконференції як свідка у справі про вбивство 48 учасників Євромайдану співробітниками міліцейського спецпідрозділу “Беркут” Олександром Маринченком, Сергієм Тамтурою, Олегом Янішевським, Павлом Аброськіним і Сергієм Зінченком. Під час судового засідання генпрокурор Юрій Луценко оголосив Януковичу підозру в державній зраді.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна