ГУР: Бойовики на Донбасі мобілізують навіть студентів, у них побільшало небойових втрат

 

Бойовики на тимчасово окупованих територіях Донбасу інтенсифікували призовну кампанію, до незаконних збройних формувань забирають навіть студентів.
Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

“У зв’язку зі значним некомплектом особового складу з’єднань і частин 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів ЗС РФ, що пов’язано з масовим дезертирством російських військовослужбовців, окупаційним командуванням інтенсифіковано насильну призовну кампанію серед населення тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, у т.ч. за рахунок студентів середньо-технічних та вищих навчальних закладів”, – зазначають в ГУР.

При цьому в управлінні розвідки зауважили, що в навчальних центрах російсько-терористичних військ скорочено термін підготовки молодого поповнення за всіма військовими спеціальностями.

Як наслідок, зростає кількість небойових втрат, пов’язаних з низькою професійною підготовкою новобранців.

У ГУР Міноборони повідомили, що 11 січня мінометний розрахунок зі складу 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1-го армійського корпусу збройних сил РФ помилково обстріляв передові позиції власних підрозділів, внаслідок чого було вбито одного та поранено трьох військовослужбовців полку.

12 січня у 3-й мотострілецькій бригаді (Горлівка) 1 АК ЗС РФ під час чищення крупнокаліберного кулемету внаслідок порушення порядку розбирання зброї вбито військовослужбовця кулеметного розрахунку.

Читайте також:
Бойовики “ДНР” обстріляли свій тиловий Харцизьк, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна