В АТО – п’ять поранених, ворог застосував “Град” і обладнує нові позиції

 

За минулу добу, 9 січня, внаслідок бойових дій на Сході загиблих українських військовослужбовців не було, але п’ятеро бійців зазнали поранень.
Про це на брифінгу у вівторок повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

Раніше прес-центру штабу АТО інформував, що за добу відбулося 46 обстрілів з боку бойовиків.

За повідомленням штабу, на Луганському напрямку в районі села Сизе бойовики застосували БМ-21 “Град” (реактивну систему залпового вогню). З мінометів неодноразово противник вів вогонь по Троїцькому, а з гранатометів – по Станиці Луганській та Новозванівці. По Новозванівці окупанти вели вогонь і з протитанкових керованих ракетних комплексів. По Троїцькому “працював” снайпер.

На Маріупольському напрямку з 82-міліметрових мінометів окупанти обстрілювали Водяне, а з гранатометів та стрілецької зброї – Мар’їнку, Широкине, Красногорівку,Талаківку, Чермалик, Павлопіль та Гнутове. По Широкиному вогонь вела БМП противника.

На Донецькому напрямку – з мінометів різних калібрів обстрілювали Зайцеве, Авдіївку та Луганське. З гранатометів та великокаліберних кулеметів бойовики вели вогонь по Авдіївці та Опитному. По Луганському було застосовано БМП.

Як розповів на брифінгу полковник Мотузяник, біля двох населених пунктів на донецькому напрямку ворог обладнує нові позиції, мінує територію.

“Біля Луганського та Новолуганського противник поспіхом обладнує нові позиції, мінує місцевість, намагається засилати диверсійні групи до українських укріплень”, – сказав речник.

Читайте також:
“Шедеври” сепаратистської пропаганди: відзначення “1000 днів всупереч”
і зайці-розвідники “ДНР” проти вовка ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна