У Німеччині розслідують безпрецедентне поширення фейкових новин з РФ

 

Німецькі урядовці заявили, що ведуть розслідування безпрецедентного поширення фейкових новин на тлі повідомлень про зусилля Росії  вплинути на вибори до бундестагу, які відбудуться в ФРН восени. Про це пише Guardian.

Так, Федеральна служба захисту конституції Німеччини підтвердила, що кібератаки проти Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) у грудні 2016 року використовували таку ж “інфраструктуру атаки”, як і під час зламу серверів німецького парламенту у 2015-го, який приписують групі російських хакерів APT28.

Як зазначили у федеральній службі, минулого місяця зафіксували “величезне використання фінансових ресурсів” та розгортання широкого спектру інструментів російської пропаганди для проведення кампанії дезінформації, спрямованої на дестабілізацію уряду Німеччини.

Представник уряду Штеффен Зайберт заявив, що ФРН використовуватиме всі можливі засоби, щоб розслідувати поширення фейкових новин в інтернеті. За його словами, кращою відповіддю буде більша прозорість.

“Ми маємо справу з феноменом такого розмаху, якого ми не бачили раніше”, – сказав він.

Читайте також:
Німецька розвідка: Росія намагається дестабілізувати ситуацію у ФРН

Російські хакери і тролі, які впливали на вибори в США, можуть перекинутись на Німеччину

Через “історію Лізи” уряд Німеччини посилює боротьбу з російською пропагандою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна