Бойовики самокалічаться, щоб не воювати, і звільняються через недоплати, – ГУР

 

Бойовики угруповань “ДНР” та “ЛНР” навмисне завдають собі поранень, щоб не воювати. Уже в новому, 2017 році таких випадків зафіксовано більше 20, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

“У з’єднаннях та частинах 1-го (Донецьк) і 2-го (Луганськ) армійських корпусів (…) зберігається тенденція до зниження рівня морально-психологічного стану особового складу, що пов’язано з незадовільними умовами несення служби, значними втратами та неналежним матеріальним забезпеченням”, – зазначають розвідники.

За даними ГУР, у 13-му стрілецькому батальйоні (Ровеньки) 2-ї окремої мотострілецької бригади 2 АК ЗС РФ (“ЛНР”) після проведення ротаційних заходів кількість охочих звільнитися з військової служби зросла до 30 осіб. І це при тому, що укомплектованість батальйону особовим складом становить близько 50 відсотків).
У зв’язку з необхідністю проведення фінансових розрахунків звільнених виникла проблема з виплатою поточного грошового забезпечення особовому складу, що призвело до внутрішніх конфліктів в батальйоні.

Російське командування застосовує до військовослужбовців жорсткі обмеження на спілкування з рідними і близькими по засобах зв’язку під загрозою притягнення до адміністративної і кримінальної відповідальності за порушення режиму.

Так, у повідомленні ГУР зазначено: “Із 3 січня ц.р. у підрозділах окупаційних військ проводяться оперативні заходи ФСБ РФ з виявлення військовослужбовців, які в новорічні дні спілкувалися з абонентами на території України, з метою притягнення їх до відповідальності за порушення заборони”.

Читайте також:
За наводкою пропагандиста Грема Філліпса артилерія ЗСУ накрила позиції бойовиків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна