Тука: Україна поверне Донбас максимум до середини 2018 року

Наступного, 2017-го, року Україна поверне Донбас. Таке бачення має Георгій Тука, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, екс-голова Луганської ВЦА.

“Мої очікування оптимістичні. Наступного року Україна поверне Донбас”, – сказав він у коментарі для видання “Новое время”.

Тука констатував, що на сьогоднішній день Росія готова віддати Донбас тільки на своїх умовах.

“Однак, упевнений, Україні вдасться перейняти ініціативу і реалізувати свій сценарій повернення окупованих територій. Дуже сподіваюся, що це відбудеться вже наступного року, максимум – до середини 2018 року”, – вважає заступник міністра.

При цьому він підкреслив, що Україні критично важливо зберегти підтримку Європи та США.

За словами Георгія Туки, є маса фактів, що підтверджують готовність Кремля “здати” Донбас. Він вважає, що РФ не бачить ці території в своєму складі.

Заступник міністра пропонує порівняти діяльність російських окупантів у Криму і на Донбасі: “На Донбасі відбувається повальне мародерство, вирізання і знищення підприємств. Вони фактично прирікають регіон на економічне вимирання. У Криму такого не спостерігається. Російська влада, навпаки, змушує великі приватні компанії інвестувати в кримські бізнес-проекти та інфраструктурні об’єкти. І в цьому принципова різниця”.

“Я оптиміст. Дуже сподіваюся і хочу вірити в те, що у нас, нарешті, настане мир; що ми повернемо і Донбас, і Крим. При цьому, на мій погляд, потрібно сконцентруватися на таких аспектах: боротьба із внутрішнім популізмом, ефективна боротьба з корупцією, військове вирішення конфлікту. Причому саме в такій послідовності”, – написав Тука.

Читайте також:
Порошенко не виконав обіцянку: “в 2016 році має відбутися поновлення
українського суверенітету над ОРДЛО”

Тука: На Донбасі може спалахнути повстання,
але ми ще не здатні його підтримати

Українські відомства реалізують секретний документ щодо деокупації Криму, – Черниш

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна