Програмою СБУ “На тебе чекають вдома” скористався 120-й екс-бойовик

 

У рамках програми “На тебе чекають вдома” добровільно склав зброю та повернувся до нормального життя ще один колишній бойовик “ДНР”. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-центр Служби безпеки України.

“У 2014 році мешканець Торецька приєднався до т.зв. «місцевих сил самооборони», діяльність яких призвела у місті до беззаконня. Усвідомивши наслідки своїх протиправних дій, чоловік утік до Російської Федерації, побоюючись переслідування правоохоронних органів. Інформація про його добровільну відмову воювати проти власного народу стала відома співробітникам СБУ. Йому розповіли про програму «На тебе чекають вдома». Це дало змогу чоловіку повернутися в Україну та сподіватися на передбачене чинним законодавством звільнення від кримінальної відповідальності”, – ідеться в повідомленні від 2 січня.

СБУ оприлюднила відео з промовою екс-бойовика. Чоловік закликає учасників незаконних збройних формувань повертатись додому та припинити безглузду війну з власним народом.

Як інформувала “Новинарня“, станом на кінець 2016 року програмою “На тебе чекають вдома” скористалося загалом 119 колишніх членів НЗФ.
65 осіб із цієї кількості суд уже звільнив від кримінальної відповідальності.

Програма “На тебе чекають вдома” триває з 18 серпня 2015 року.
Станом на 21 квітня 2016 року нею скористалося 60 бойовиків.

Читайте також:
В СБУ відзвітували про роботу за рік: затримані шпигуни, вилучена зброя, попереджені теракти. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна