На заводі Порошенка заклали два десантні катери типу “Кентавр” для ВМСУ

 

На Київському суднобудівному заводі у середу, 28 грудня, відбулася церемонія закладки двох десантних катерів типу “Кентавр”. Будівництво цих суден для Військово-Морських сил ЗСУ відбуватиметься на замовлення Міністерства оборони України, повідомляє “Новинарня” з повідомленням на прес-службу ЗСУ.

За традицією, “цвяхом” церемонії стало прикріплення пам’ятних табличок на секції майбутніх катерів.

Командувач ВМВС віце-адмірал Ігор Воронченко наголосив на “непересічному значенні для розвитку флоту і зміцнення обороноздатності країни продовження будівництва бойових кораблів і катерів”.

Він подякував колективу ПАТ “Завод “Ленінська кузня” (власник – Петро Порошенко) за плідну співпрацю.

За словами Воронченка, раніше побудовані на підприємстві малі броньовані артилерійські катери “Аккерман” і “Бердянськ” успішно пройшли всі випробування, включені до бойового складу флоту і вже продемонстрували свою спроможність виконувати завдання за призначенням.

“У квітні поточного року були закладені ще чотири катери проекту 58155, і сьогодні вони успішно будуються. Нарешті, початок будівництва двох десантних катерів демонструє послідовне нарощування бойових спроможностей національних ВМС”, – додав Воронченко.

Читайте також:
День ВМС: президент призначив повноцінного командувача
й оголосив назви двох нових арткатерів

Довідка
Десантний катер є спеціалізованим бойовим надводним катером різнорідних десантних сил морського компоненту сил швидкого реагування, який може виконувати завдання як самостійно, так і в складі тактичних груп катерів.
Призначений для транспортування морем та висадки на необладнане узбережжя морського десанту, ураження (знищення) окремих малорозмірних цілей противника (об’єктів протидесантної оборони) вогневими засобами, боротьби з десантно-висадочними засобами противника, а також для боротьби з протидиверсійними силами та засобами противника, ведення розвідки і спостереження, вивчення району бойового призначення, захисту судноплавства на прикордонних річках, сприяння силам Державної прикордонної служби України в посиленні охорони державного кордону.

Читайте також:
За тиждень держпідприємства передали у війська 126 одиниць озброєння,
зокрема катери “Гюрза-М”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна