День ВМС: президент призначив повноцінного командувача й оголосив назви двох нових арткатерів

 

Президент Петро Порошенко призначив командувачем Військово-морських сил України Ігоря Воронченка.
Про це він повідомив в Одесі в ході урочистих заходів з нагоди Дня ВМС.

“Користуючись нагодою, хочу повідомити про своє рішення призначити на посаду командувача Військово-морських сил Збройних сил України Воронченка Ігоря Олександровича”, – сказав верховний головнокомандувач.

Згідно з указом, Воронченку також присвоєно військове звання віце-адмірала.

Як відомо, “сухопутний” генерал Воронченко став в.о. командувача ВМСУ ще в квітні, після скандалу навколо попереднього очільника флоту Сергія Гайдука.

Читайте також:
Екс-командувач ВМСУ відмовляється звільняти кабінет і “вимагає подарунків”

В Одесі Петро Порошенко заслухав доповідь Воронченка щодо концепції розвитку ВМС, повідомляє прес-служба президента.

“Заходи, що вживаються Кабінетом Міністрів, Міністерством оборони та Генеральним штабом, поки не задовольняють потреби всебічного забезпечення Військово-морських сил України”, – підкреслив глава держави.

При цьому Порошенко схвалив рішення начальника Генерального штабу ЗСУ Віктора Муженка та міністра оборони Степана Полторака щодо пріоритетності фінансування ВМСУ.

“Зараз вивчається можливість оголошення наступного року Роком ВМС, визначаючи точку відліку в реальному перебудові вітчизняного флоту”, – сказав Петро Порошенко, виступаючи на святкуваннях Дня ВМС України в Одесі.

Він повідомив, що 3 липня до складу ВМС увійшли два нові артилерійські катери (“Гюрза-М”), які зараз передаються флоту на бойові випробування. За словами Петра Порошенка, катери отримали назви “Бердянськ” і “Аккерман”.

“Вони (катери) символізують нашу національну єдність”, – сказав верховний.

Петро Порошенко додав, що на українських корабельнях уже закладені наступні артилерійські катери цієї серії, а також десантні катери.

У найближчій перспективі можливе поповнення ВМС “суднами інших типів, ударними ракетними комплексами і авіацією”, заявив глава держави.

Президент також акцентував увагу на невирішеності питань соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей і доручив міністру оборони прискорити вирішення питання забезпечення житлом моряків, які вийшли з Криму.

Читайте також:
На заводі Порошенка заклали чотири нові катери для ВМСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна