Апеляційний суд скасував арешт “младоолігарха” Курченка

 

Апеляційний суд Києва скасував дозвіл на затримання та арешт олігарха Сергія Курченка – власника “Східно-європейської паливно-енергетичної компанії” та одного з провідних провладних підприємців часів президента Януковича.
Про це йдеться в повідомленні суду, розміщеному на офіційному сайті АСК.

Зазначено, що суд розглянув скаргу захисту Курченка в середу, 28 грудня.
Вона стосувалася ухвали слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 10 травня 2016 року, “якою задоволено клопотання заступника начальника третього відділу з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України про обрання відносно Курченка С.В. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою”.

За результатами апеляційного розгляду колегія суддів задовольнила апеляцію адвокатів Курченка і скасувала рішення суду першої інстанції.

Апеляційний суд Києва постановив нове рішення, яким відмовив у задоволенні клопотання Генпрокуратури про обрання щодо Курченка запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Як відомо, 22 березня 2016 року Генпрокуратура оголосила українському олігарху-втікачеві Сергію Курченку підозру за вчинення злочинів у банківській галузі.
Раніше ГПУ оголосила підозру Курченку в справі розкрадання майна державного підприємства ПАТ “Укргазвидобування”.
У травні суд за клопотанням старшого слідчого Генпрокуратури арештував майно Сергія Курченка.

Зараз Курченко перебуває в Росії, робить бізнес у Москві, зокрема торгує нафтопродуктами з ОРДЛО. Водночас у нього залишаються великі підприємства і медіа-холдинг в Україні.

Читайте також:
ГПУ склала “младоолігарху” Курченку підозри за афери з пальним і банками

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна