Під Світлодарськом загинув УНСОвець із ЗСУ – “Відьмак” Рубанчиков

 

На Світлодарській дузі загинув киянин Сергій Рубанчиков із 54-ї бригади Збройних сил України.

“Прилетіла ворожа міна”, – зазначила в “Живому журналі” журналістка, доброволець з УДА Олена Білозерська.

“У Святвечір загинув у районі Світлодарської дуги боєць 54-ї бригади, а до цього -131-го ОРБ (окремого розвідбатальйону) УНСО Сергій Рубанчиков – “Відьмак”. На війні – з перших днів. Він пішов до раю, де вступить у Христове воїнство та триматиме над Україною небо”, – повідомив у соцмережі Назар Приходько.

“Я жив з ним в одній “располагє” на Зорі восени 2015-го. Веселий, безшабашний, добрий…
Ця світлина зроблена тоді. Я пропросив його, аби він сфоткався для звіту в одній з футболок, що передали мої друзі з Києва.
Немає слів. Ще одного Друга забрала війна. Спочивай з миром, Друже!” – написав Приходько, волонтер підрозділу УНСО.

ОНОВЛЕНО. Як уточнив редактор сайту “Цензор” Юрій Бутусов, Рубанчиков – сержант розвідвзводу 1-го батальйону – загинув 22 грудня. І не в районі бою під Калинівкою, як спершу стверджували, а в іншому місці – “російська артилерія вела обстріл прилеглих сіл і околиць”.

“Чесно кажучи, його загибель не стосується бою 18-19-го грудня. Але все-таки він загинув унаслідок загострення обстановки на фронті в результаті боїв, і тому, думаю, буде логічно розширити часові рамки події…” – йдеться в статті.

Киянин Сергій Рубанчиков народився 7 березня 1980 року.

Повідомляється, що з братом Володимиром Сергій із перших днів війни став на захист України на Донбасі, за кілька днів до загибелі отримав контузію.

“За кілька днів до загибелі там само, під Світлодарськом, Сергій особисто знищив одного супротивника, а другого взяв у полон. Отримав контузію, потрапив до госпіталя, звідкіля, треба думати, утік – бо сьогодні загинув”, – пише Олена Білозерська.

Вона просить помолитися за душу новопреставленого воїна Сергія.

Білозерська: Ви, можливо, пам’ятаєте мого побратима Володю по відео, де він зустрічався з врятованим ним важкопораненим солдатом, ось це відео:

“Спеціально для дуже делікатних людей, які засуджують тих, хто викладає в Інтернет імена і фото загиблих, кажу: близькі вже повідомлені, ця інформація ніяк їм не нашкодить, а, навпаки, може бодай трохи допомогти…” – зазначила Білозерська.

Для тих, хто має бажання допомогти родині – номер картки Володимира в “Приватбанку”: 5168742068213267.

Як писала “Новинарня“, речник Міноборони з питань АТО повідомив лише про одного пораненого на Сході (в Авдіївці) за минулу добу, 24 грудня.

“Таким чином, уперше за шість днів у нас немає втрат на Світлодарській дузі”, – зазначив полковник Мотузяник.

Читайте також:
Полеглі герої Світлодарської дуги. ФОТО, БІОГРАФІЇ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна