Міністр оборони нагородив волонтерів за врятовані життя. ФОТО

 

У суботу, 17 грудня, міністр оборони Степан Полторак зустрівся з відомими українськими волонтерами та відзначив їх почесними нагородами. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу МОУ.

За врятування життя людей, вагомий особистий внесок у розвиток волонтерського руху, активну благодійну і гуманістичну діяльність та з нагоди Міжнародного дня волонтера десятьох українських волонтерів нагороджено державною нагородою – медаллю “За врятоване життя”.

“Сьогодні я виконую доручення президента України Петра Олексійовича Порошенка. Мені делеговано почесне право нагородити вас державними нагородами. Я хочу подякувати вам від усіх військових за самовіддану працю. З перших днів російської агресії ви — поруч із нашими військовими, ризикуєте своїм життям та здоров’ям, допомагаючи українській армії. Я впевнений, що ви завжди будете разом із нами у складні для країни часи”, — сказав генерал армії Полторак, звертаючись до волонтерів.

Серед нагороджених – медична команда швидкого реагування “Вітерець”, яка працювала й працює в зоні АТО, зокрема парамедики Галина Алмазова й Геннадій М’ясоєдов.

Причому, як написала у соцмережі дружина Геннадія Тетяна Доній, хірург М’ясоєдов через зайнятість не прийшов на церемонію в Міністерство оборони, тож почесну відзнаку замість батька отримала їхня дочка Софія (Зонька).

“Сьогодні був дивний день – ми з сином зустрічались із Миколаєм, а дочка – з міністром оборони п. Полтораком, і лише наш тато провів день, як завжди, на роботі. ))
Насправді, сьогодні вручали державні нагороди команді “Вітерець” – медалі “За врятоване життя”. Вручав п. Полторак. Вчора подзвонила Галя Алмазова і сказала, що хтось із родини має піти отримати нагороду, якщо наш тато працює. Така честь випала Зоньці. І мабуть, невипадково – для неї це було справжнє диво й велика честь – стояти поруч із легендарною командою “Вітерця” і стати на якусь мить частинкою цієї команди. Вона на все життя запам’ятає це. Я прямо бачу картинку, як вона показує татову нагороду своїм діткам (“мій лицарський хрест – за те, що не впав, за те, що не втік!”) і розповідає, як вона отримувала її власноруч… Дякую дуже Галі Алмазовій, за всі дива, які вона робить і великі, і маленькі!”
Наші вітання всім, хто отримав нагороду, і тим, хто ще отримає – ви справжні герої!!!” – зазначила в соцмережі Тетяна Доній.

Читайте також:
“100 гривень з кожної пенсії…” Названі лауреати волонтерської премії-2016

Олексій Сіхарулідзе: На промзоні страшніше, ніж у ДАПі.
Але допомагати треба “нерозкрученим” позиціям

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна