Трамп номінував на пост глави Держдепу симпатика Росії

 

Обраний президент США Дональд Трамп номінував як наступного держсекретаря США Рекса Тіллерсона – главу нафтової корпорації Exxon Mobil Corp., відомого своїми проросійськими заявами.
Про це повідомляє CBS News з посиланням заяву перехідної команди Трампа.

“Кар’єра Рекса Тіллерсона є втіленням американської мрії. Завдяки наполегливій роботі, відданості справі та мудрим угодам, Рекс піднявся по службових сходах, щоб стати генеральним директором ExxonMobil, однієї з найбільших і найшанованіших компаній в світі”, – йдеться в заяві штабу Трампа.

“Його завзятість, багатий досвід і глибоке розуміння геополітики робить його відмінним вибором на пост держсекретаря. Він сприятиме регіональній стабільності і зосередиться на основних інтересах національної безпеки Сполучених Штатів”, – сказано в заяві.

Як відомо, серед усіх кандидатів, що розглядалися на посаду глави американської дипломатії, 64-річний Рекс Тіллерсон, імовірно, має найтісніші зв’язки з російським президентом Володимиром Путіним, зазначає “Європравда”.

У 2011 році Exxon Mobil Corp. уклала з Росією угоду про партнерство, яка, за словами Путіна, коштувала 500 млрд. доларів.
У 2012 році Кремль нагородив Тіллерсона орденом.

На посаді генерального директора Exxon Mobil Рекс Тіллерсон виступав проти санкцій щодо Росії.

Водночас не факт, що Рекс Тіллерсон може бути затверджений Сенатом. Повідомляється, що демократи і деякі республіканці висловили сумніви з приводу голови Exxon Mobil, і той може не пройти комітетські слухання із затвердження, які ведуть на голосування в Сенаті.

Крім того, в Сенаті Тіллерсону буде потрібна підтримка більшості палати, щоб стати наступним держсекретарем.

“Я не знаю, чи зможе він отримати 50 голосів. Думаю, йому буде важко зробити це”, – заявив лідер сенатської меншості Гаррі Рід.

Наприклад, сенатор Джеймс Ленкфорд є серед тих республіканців, які не готові дати Тіллерсону автоматично “зелене світло”, повідомляє CNN, з посиланням на високопоставлених законодавців США.

Представник сенатора повідомив, що в Ленкфорда є “багато питань до пана Тіллерсона щодо його зв’язків з Росією та його здатності бути видатним дипломатом”.

Читайте також:
осія таємно намагалася посилити позиції Дональда Трампа під час виборів в США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна