Голові ЦВК Охендовському готова підозра, його викликають на допит. ОНОВЛЕНО

 

Керівник Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький підписав підозру в скоєнні злочину голові ЦВК Михайлу Охендовському.

Як повідомило джерело ZN.UA, детективи НАБУ планують вручити Охендовському підозру в аеропорту “Бориспіль”, куди той прибуває після 19:00 із Киргизстану після спостереження за виборами та референдумом.

За інформацією співрозмовника видання, Охендовського вже викликають на допит в НАБУ на середу, 14 грудня, об 11-й ранку.

ОНОВЛЕНО. Михайлу Охендовському вручили повідомлення про підозру. Про це журналістам повідомила прес-секретар НАБУ Світлана Оліфіра.
Вона зазначила, що підозру вручили в аеропорту “Бориспіль”, куди керівник ЦВК прилетів з Киргизстану після спостереження за виборами і референдумом.

Раніше директор НАБУ Артем Ситник повідомив, що зібрано достатньо доказів для оголошення голові ЦВК Михайлу Охендовському підозри в незаконному отриманні грошей з “чорної каси” ПР.

До цього Спеціальна антикорупційна прокуратура повернула в НАБУ проект підозри стосовно голови ЦВК Михайла Охендовського з вимогою провести економічну експертизу.

Як відомо, Охендовський – голова Центральної виборчої комісії України з 2013 року, член ЦВК з 2004 року (за квотою “Регіонів”).

Читайте також:
Зарплата в голови ЦВК і його заступників вдвічі більша, ніж у Порошенка та Гроймана

Справа про корупцію в ЦВК: голова та заступник Центрвиборчкому відмовилися
проходити поліграф

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна