Бойовики ІДІЛ знову захопили Пальміру. Росіяни задіяли хімічну зброю? ОНОВЛЕНО

 

Бойовики “Ісламської держави” знову захопили стародавнє сирійське місто Пальміра, незважаючи на удари російської авіації, військ сирійського уряду і РФ.

Про це надвечір у неділю, 11 грудня, повідомили представники Сирійського центру з моніторингу за дотриманням прав людини та Координаційного комітету Пальміри, передає The Independent.

Раніше в міністерстві оборони РФ повідомили, що їхні літаки завдали 64 удари та вбили під час операції більше 300 джихадистів.
Проте згодом в РФ визнали, що бойовики перегрупувалися і почали другу, більш успішну атаку.

У Росії підтвердили заяви ІДІЛ про повернення контролю над містом.

Як відомо, зараз основні сили армій Асада та РФ у Сирії зосереджені на штурмі міста Алеппо.

У Сирійському центрі з моніторингу за дотриманням прав людини заявили про підозри на газову атаку РФ, здійснену на території, яку контролює ІДІЛ поблизу міста Пальміра, повідомляє Reuters.

З посиланням на місцеві джерела, правозахисники повідомляють про випадки задухи серед людей, а також про десятки поранених під час інтенсивного ракетного обстрілу неподалік від місця атаки у східній провінції Хама, на північному заході від міста Пальміра.
Сирійський центр з моніторингу за дотриманням прав людини заявляє, що також були знайдені тіла без видимих ушкоджень.

Новинне агентство Amaq, що пов’язане з “Ісламською державою”, у поширеній в інтернеті заяві стверджує, що 20 осіб загинули та близько 200 отримали поранення через проблеми з диханням в результаті російської повітряної атаки газом зарин.

За даними Reuters, сирійський уряд та Росія заперечують використання хімічної зброї.

Нагадаємо, війська Асада за підтримки російської авіації відбили в ІДІЛ Пальміру наприкінці 2016 року.

Читайте також:
війська Асада за підтримки російської авіації відбили в ІДІЛ Пальміру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна