У Польщі розпочались військові навчання за участі ЛитПолУкрбриг та ВДВ ЗСУ. ФОТО

 

Сьогодні, 11 грудня, на базі загальновійськового полігону Збройних Сил Республіки Польща “Демба” відбулась офіційна церемонія відкриття міжнародного командно-штабного навчання “Common Challenge — 16” за участі командування Литовсько-Польсько-Української бригади та десантно-штурмового батальйону ВДВ ЗС України, інформує прес-служба Міноборони.

Міжнародні навчання "Common Challenge — 16"

Під час урочистого заходу, одночасно з виконанням державних гімнів Республіки Польща, Литовської Республіки та України, на щогли підняли прапори країн трьох країн-учасниць. Керівники навчання здійснили обхід підрозділів та привітали понад 400 військовослужбовців-учасників з початком маневрів.

Міжнародні навчання "Common Challenge — 16"

За словами заступника командира ЛитПолУкрбриг полковника Володимира Юданова, навчанням “Common Challenge — 16” завершується річний цикл підготовки багатонаціональної бригади. До цього управління та штаби приданих підрозділів залучалися до низки навчань на території Польщі і України та пройшли етапи злагодження.

Міжнародні навчання "Common Challenge — 16"

Під час “Common Challenge — 16” штаб Литовсько-Польсько-Української бригади має на меті довести готовність прийняти під командування тактичні підрозділи та професійно управляти їх діями під час операцій з кризового реагування та з підтримки миру. Це сертифікаційне навчання відчинає двері для майбутнього розвитку ЛитПолУкрбриг та буде ще одним аргументом на користь існування багатонаціональних військових з’єднань і участі України в них, — підсумував полковник Володимир Юданов.

Міжнародні навчання "Common Challenge — 16"

Читайте також:
На Львівщині стартували навчання військових Канади, Литви, Польщі й України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна