Затриманого на хабарі претендента на голову ВСУ посадили під нічний домашній арешт

 

Слідчий суддя Солом’янського районного суду Києва в суботу, 3 грудня, обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту на два місяці для Ігоря Петрика – судді Київського апеляційного адміністративного суду, раніше затриманого на хабарі.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на спеціального антикорупційного прокурора Назара Холодницького.

Як написав Холодницький у соцмережі, суд “частково задовольнив клопотання прокурорів САП”: прокуратура просила про тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Домашній арешт судді, який досі претендував на посаду голови Верховного суду України, передбачено до 3 лютого 2017 року .

У період часу з 23.00 до 06.00 на підозрюваного покладено визначені ст. 194 КПК України обов’язки, у тому числі – носіння електронного засобу контролю.

“Повний текст ухвали з мотивацією такого рішення буде оголошено 7 грудня, однак прокурорами САП на ухвалу суду у встановлені КПК України строки уже готується апеляція, оскільки з таким запобіжним заходом погодитись не можемо”, – зазначив Холодницький.

Як інформувала “Новинарня“, прокурори САП спільно з СБУ 1 грудня затримали суддю Київського апеляційного адміністративного суду Петрика за отримання в розмір 5 тисяч доларів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна