Герой України Дмитро Майборода став літаком. ФОТОРЕПОРТАЖ

 

На військовому аеродромі “Гавришівка” під Вінницею відбулася урочиста передача літака Ан-26 імені Героя України Дмитра Майбороди 456-й бригаді транспортної авіації. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу Генерального штабу Збройних сил України.

Особовому складу бригади вручили сертифікат про присвоєння літаку Ан-26 (бортовий номер 35) імені Дмитра Майбороди.

У цій церемонії взяли участь командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-полковник Сергій Дроздов, члени військової ради командування ПС ЗСУ, мати Героя Тетяна Майборода, рідні та близькі, керівництво області та міста.

“Трагічною і водночас героїчною сторінкою у новітній історії Повітряних сил Збройних сил України стало 14 липня 2014 року, коли в свій останній політ пішли два високо підготовлених льотчика – підполковник Дмитро Майборода та підполковник Дмитро Шкарбун.
Сьогодні урочиста мить, коли гордий літак Ан-26, бортовий номер 35, з ім’ям легендарного Героя України Дмитра Майбороди на борту підніметься в небо. Це ще одне підтвердження того, що герої не вмирають, вони живуть у пам’яті вдячного народу, вони поряд з нами у назвах шкіл та вулиць, у пам’ятниках та меморіальних дошках, – зазначив командувач ПС Сергій Дроздов.

Під час передачі літака в небі над військовою частиною пролетіли Ан-26 та вертоліт Мі-8, які вшанували пам’ять полеглих Героїв.

“Мене сьогодні переповнює неабияке почуття гордості за свого сина, Героя України Дмитра Майбороду. Його ім’я вічно житиме у нашій пам’яті, на землі, а відсьогодні й у небі. Адже Дмитро з дитинства любив небо і мріяв стати льотчиком, він не пропустив ні одного авіашоу, яке проходило у Гавришівці. Його мрія збулася, він став військовим льотчиком та проходив службу у 456-й бригаді транспортної авіації”, – розповіла мати, Тетяна Іванівна.

Учасники церемонії поклали квіти до меморіалу екіпажу літака Ан-26 та вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Чин освячення літака Ан-26 імені Дмитра Майбороди провів начальник військового відділу Вінницької єпархії УПЦ протоієрей Сергій Ковтун.

Фоторепортаж:

an-26-imeni-dmitra-mayborodi-1 an-26-imeni-dmitra-mayborodi-2 an-26-imeni-dmitra-mayborodi-ps-zsu-gavrishivka an-26-imeni-dmitra-mayborodi-osvyachennya an-26-imeni-dmitra-mayborodi-2-tseremoniya an-26-imeni-dmitra-mayborodi-vertolit-mi-8-gavrishivka an-26-imeni-dmitra-mayborodi-memorial
<
>
Церемонія передачі 456-й бригаді літака Ан-26 ім. Дмитра Майбороди. Фото: ГШ ЗСУ

Як відомо, 14 липня 2014 року, у ході повітряно-транспортного забезпечення активної фази АТО, біля державного кордону України з Росією на висоті 6500 м був збитий військово-транспортний літак ПС ЗСУ Ан-26. Ураження було завдано ракетами класу “повітря-повітря” зі сторони Російської Федерації. Внаслідок ракетної атаки загинули льотчики 456-ї бригади транспортної авіації – командир екіпажу 34-річний підполковник Дмитро Майборода та його помічник підполковник Дмитро Шкарбун, які, утримуючи літак у горизонтальному положенні, дали можливість урятуватися всім іншим членам екіпажу.

Читайте також:
З Ізраїлю повернулися два літаки ДСНС, які гасили “терористичні” пожежі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна