Компанія Григоришина готується відключити “ЛНР” від електрики

 

У грудні 2016 року ТОВ “Луганське енергетичне об’єднання” планує відключити так звану “ЛНР” від електроенергії. Про це заявив директор ЛЕО Володимир Грицай в ефірі “Громадського радіо”.

За його словами, перед початком бойових дій борг ЛЕО за поставлену електроенергію перед державним підприємством “Енергоринок” становив лише 700 млн. грн. “Сьогодні борг нашого підприємства перед “Енергоринком” становить 4 млрд. гривень. У той же час перед нами існує борг в 6 млрд. гривень. Електроенергія продовжує надходити на непідконтрольну територію. Її ніхто не оплачує”, – сказав Грицай.

“Коли 1 листопада 2014 року я заступив на пост гендиректора, неконтрольована сторона отримувала електроенергію на 300 млн. гривень в місяць. В Україну приходило близько 3-4 млн. гривень. Потім до нас почали надходити платежі в межах 50-60 млн. гривень на місяць. В будь-якому випадку, це не покривало і третини поставок. Нам вдалося протриматися до липня 2016 року”, – заявив він.

Грицай зазначив, що керівництво підприємства зверталося в усі інстанції з тим, щоб повністю припинити перетікання електроенергії на неконтрольовану сторону або знизити його до рівня фактичної оплати.

“Реакції на наші звернення не послідувало. Станиця Луганська та населені пункти навколо неї, а це понад 12 тисяч наших абонентів, отримують електроенергію з неконтрольованого боку. Існує загроза того, що незаконні формування відключатимуть електроенергію”, – зазначив глава ЛЕО.

“Зараз ми закінчуємо будівництво обвідної лінії Щастинської ТЕС. У 20-х числах грудня ця лінія буде запущена, і ми зможемо відключити перетік електроенергії, який відбувається зі Щастинської ТЕС в сторону Луганська”, – підсумував він.

Як відомо, ТОВ “Луганське енергетичне об’єднання” входить до групи компаній “Енергетичний стандарт” Костянтина Григоришина.

Читайте також:
Через борг 124 млн. Україна відключила водопостачання ОРЛО

Луганщина стала заручницею однієї людини, – Тука

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна