Луганщина стала заручницею однієї людини, – Тука

 

Луганська область опинилася в заручниках в однієї людини – бізнесмена Костянтина Григоришина. Таку думку сьогодні висловив керівник обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука під час розширеної апаратної наради в Новоайдарському районі.

Як повідомила прес-служба ЛугОВЦА, на цих зборах Тука розповів про ситуацію, що склалася з Луганським енергетичним об’єднанням (ЛЕО).

“Луганське енергетичне об’єднання – це приватна компанія. Фактично вона є власником державного майна, до якого ведуть лінії електроживлення, трансформаторні підстанції. Виходячи з того, що на початку бойових дій було видано розпорядження Кабінету Міністрів України, що всі суб’єкти підприємницької діяльності мають перереєструватися на території, яка підконтрольна українській владі, ЛЕО мало пройти перереєстрацію у будь-якому місті України, що контролюється урядом. Зараз воно зареєстровано у місті Луганськ (тимчасово окупована територія – “Н”)”, – сказав Тука.

“Власником цієї компанії є досить відомий бізнесмен, росіянин Костянтин Григоришин. Він саботує рішення Кабміну і відмовляється проводити перереєстрацію. Навколо цього і виникають всі негаразди”, – наголосив голова ВЦА.

“Виходячи із юридичних норм, компанія, яка не пройшла перереєстрацію, не має права працювати на території України. У той же час, всі розуміють, що ситуація патова. З одного боку не можна навіть фізично цього “пана” змусити перереєструватися, а з іншого, всі розуміють що всі мешканці Луганської області опинилися в якості заручників у цієї однієї людини”, – зазначив Георгій Тука.

За його словами, на понеділок, 11 квітня, заплановане засідання спеціальної дорадчої комісії за участі віце-прем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка щодо цього питання. Будуть присутні представники РНБО, Міністерства палива й енергетики, Державної казначейської служби, Луганського енергетичного об’єднання та обласної військово-цивільної адміністрації, Служби безпеки України.

“Я сподіваюсь, що в понеділок буде поставлена остання крапка і буде прийнято остаточне рішення з цього питання”, – сказав Тука.

Читайте також:
Тука очолив список “ворогів азіровщини”

Тука: Я сконцентрував у своїх руках всі фінансові потоки в області. Йолопи “шиють” кілерів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна