Доля патріота. Екс-бранцю “ЛНР” Жемчугову в Німеччині поновили зір, слух і ставлять протези. ВІДЕО

П’ять операцій за місяць зробили в Німеччині українському партизану Володимиру Жемчугову, звільненому з полону “ЛНР”. Колишньому бранцеві відновили слух, вирізали грижу на животі, повернули зір, поки що – на одному оці.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на сюжет DW авторства Азада Сафарова.

Тепер Жемчугов може читати, дивитися телевізор і самостійно пересуватися містом Кельн, де тимчасово мешкає з дружиною Оленою.

“Тепер не я його, а він мене веде під руку”, – каже Олена.

Зір на іншому оці Жемчугову мають поновити незабаром.

На допомогу приходять українські волонтери в Німеччині – перекладають, радять, підтримують фінансово.

Самі Жемчугови їздили в місто Кобленц, де провідали й підтримали трьох поранених українських військових, що перебувають на лікуванні у ФРН. 

Український патріот із Луганщини вражений рівнем життя в Німеччині, але планує жити й працювати на Батьківщині.

У самого Володимира попереду ще кілька операцій, а також встановлення протезів на руки, які йому відірвало вибухом нижче ліктів у 2015 році.

Як повідомила перша заступниця голови ВР Ірина Геращенко, лікарню для Жемчугова знайшла Ребекка Хармс (німецьк аполітична діячка, співголова фракції “Зелені/Європейський вільний альянс” у Європейському парламенті); вона ж допомогла збирати гроші на лікування.

На Новий рік подружжя приїде в Україну.

Нагадаємо, 45-річний Володимир Жемчугов, колишній шахтар, етнічний росіянин із Красного Луча Луганської області (нова назва – Хрустальний), потрапив в полон до терористів “ЛНР” важко пораненим і пробув в ув’язненні майже рік.
Терористи звинувачували українського патріота тому, що він вчинив підриви залізничних колій у Лутугинському районі, а також лінії електропередач у Хрящуватому. Каліцтва Жемчугов отримав внаслідок невдалого встановлення міни.
Звільнили його 17 вересня 2016 року, обмінявши на прибічника сепаратистів. У жовтні він полетів лікуватися до Німеччини.

Під час обміну над Жемчуговим знущався кремлівський пропагандист Грем Філіпс: “Кому ти потрібен без рук?”
“Тепер пропагандист все ще бігає з домашньою “мильницею” по “лнр” і “днр”. А Володимир Жемчугов лікується в Німеччині на прохання України, і щодня на зв’язку з ним українські волонтери”, – зазначає журналіст Азад Сафаров.

Читайте також:
Замість Жемчугова і Супруна Україна віддала “ДНР” колишнього СБУшника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна