Міноборони оприлюднило статистику лікування поранених

 

Станом на 21 жовтня на лікуванні та контролі в закладах охорони здоров’я Міністерства оборони перебуває 99 військовослужбовців Збройних сил України, поранених під час АТО. Про це сьогодні на брифінгу повідомив Дмитро Гуцуляк, речник Міноборони.

За його словами, 24 поранених проходять лікування за кордоном. Зокрема, десятеро — в Болгарії, дев’ятеро — в Німеччині, по двоє — у США та Угорщині, один — у Латвії.

74 учасники АТО проходять реабілітацію у санаторно-курортних закладах.

Всього з початку року реабілітаційне лікування пройшло 867 військовослужбовців, повідомив полковник Гуцуляк.

Також він навів дані, згідно з якими кошторисом Міністерства оборони на 2016 рік на медичне забезпечення передбачено близько 257 мільйонів гривень.

З початку року Міноборони отримало на ці потреби із державного бюджету 232 мільйона гривень, із них 162 мільйона витрачено на закупівлю медикаментів.

Медичними складами та центрами формування і зберігання непорушних запасів ЗСУ розконсервовано та підготовлено до використання за призначенням 478 одиниць медичної й санітарної техніки, із яких 449 одиниці видано у війська, інформує прес-центр МОУ.

Читайте також:
МОУ: З початку року бойові втрати в АТО – 623 загиблих і поранених

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна