Порошенко розпорядився за 3 місяці розробити план зміцнення національної єдності

Президент Петро Порошенко підписав указ “Про пріоритетні заходи щодо сприяння зміцненню національної єдності та консолідації українського суспільства, підтримки ініціатив громадськості у цій сфері”. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Згідно з документом, одним із пріоритетів діяльності державних органів, органів місцевого самоврядування визначається забезпечення вжиття заходів щодо зміцнення національної єдності та консолідації українського суспільства, взаємодії з організаціями громадянського суспільства.

Указом доручено Кабінету Міністрів розробити у тримісячний строк за участю представників державних органів та органів місцевого самоврядування, організацій громадянського суспільства, із залученням провідних вітчизняних вчених і міжнародних експертів та затвердити комплексний план заходів щодо зміцнення національної єдності, консолідації українського суспільства та підтримки ініціатив громадськості у цій сфері.

Відповідний урядовий документ має готуватися у тісній співпраці з громадськістю, зокрема членами Ради з питань національної єдності при президентові України, розпорядився Порошенко.

Уряду також визначено низку завдань щодо забезпечення відновлення та розбудови миру в східних регіонах України, розвитку громадянської освіти в Україні, а також взаємодії центральних та місцевих органів виконавчої влади з організаціями громадянського суспільства з метою підтримки ініціатив громадськості у відповідних сферах.

“Обласним, Київській міській державним адміністраціям доручено у двомісячний строк після затвердження Кабінетом Міністрів комплексного плану заходів щодо зміцнення національної єдності, консолідації українського суспільства та підтримки ініціатив громадськості у цій сфері розробити і забезпечити реалізацію відповідних регіональних планів заходів”, – зазначається у повідомленні.

Зазначається, що указ виданий главою держави у день 25-ї річниці Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акту проголошення незалежності України – події, яка стала прикладом консолідації суспільства, єднання народу навколо ідеї творення власної держави.

Документ розроблявся у тісній співпраці з представниками Ради з питань національної єдності, утвореної відповідно до указу президента України від 11 грудня 2015 року № 697, центральних органів виконавчої влади та Адміністрації президента. Він є рамковим документом, що окреслює базові напрями у відповідній сфері та визначає першочергові завдання центральним і місцевим органам виконавчої влади.

Читайте також:
Порошенко в день 25-річчя референдуму:
Не можемо дозволити ніякого розбрату, внутрішніх інтриг, отаманщини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна