Новим королем Таїланду став Маха Вачиралонгкорн Бодіндрадебаяварангкун. ФОТО

 

Спадкоємець і єдиний син покійного короля Таїланду Пуміпона Адульядета (Рами IX) Маха Вачиралонгкорн у четвер, 1 грудня, прийняв пропозицію стати монарохом і зійшов на престол, повідомляють міжнародні агенції.

Відзначається, що під час аудієнції голова тайського парламенту Помпет Вічітчончай закликав спадкоємця зайняти престол і отримав його згоду.
Так сьогодні завершився процес сходження спадкоємця на престол, формально ініційований урядом і парламентом 29 листопада.

На зустрічі в палаці також були присутні прем’єр-міністр Прают Чан-Оча, регент Прем Тінсуланон і голова Верховного суду країни.

Після того, як спадкоємець зійшов на престол, він отримав ім’я Маха Вачиралонгкорн Бодіндрадебаяварангкун (Рама Х) (англ. Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun).

Рама X посів трон на 50-й день після смерті свого батька, Рами IX, який помер 13 жовтня в Бангкоку у віці 88 років.
Перед зустріччю з главою парламенту Вачиралонгкорн взяв участь у релігійній церемонії біля могили покійного короля.

Новому королеві Таїланду 64 роки.

Маха Вачиралонгкорн Бодіндрадебаяварангкун

Маха Вачиралонгкорн Бодіндрадебаяварангкун

З 1972 року його повний титул був Сомдет Пхра Боромма Орасатхірат Чао Фан Маха Ватчиралонгкорн Саяма Макутрачакуман (Його королівська високість кронпринц Маха Вачиралонгкорн, спадкоємець престолу).

Початкову освіту монарх здобув у Бангкоку. Потім був відправлений на навчання до Великої Британії й Австралії. У 1976 році закінчив королівський військовий коледж в Канберрі, де здобув освіту військового льотчика.
Служив як офіцер штабу в управлінні військової розвідки Таїланду, а в 1978 році був призначений командиром батальйону, потім полку особистої гвардії короля.

У 1970-х роках в складі льотного полку воював на півночі Таїланду проти комуністичних повстанців і брав участь у військових операціях проти в’єтнамських партизанів біля кордонів Камбоджі.

Є кваліфікованим військовим льотчиком і пілотом вертольота.

Був тричі одружений, має сім дітей.

Читайте також:
Помер король Таїланду, закінчивши найдовший термін монаршого правління в історії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна