Турчинов розраховує на надання США потужної зброї Україні

 

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Турчинов розраховує на те, що нове керівництво США ухвалить рішення про надання Україні летальної зброї. Про це він сказав в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна“.

“Так, я вважаю, що в України є шанс отримати летальну зброю. Нагадаю, що Дональд Трамп обирався від республіканців. Позиція Республіканської партії в питаннях України досить чітка і послідовна. Усі їхні голосування в Конгресі і в Сенаті – цього однозначне підтвердження. Сподіваюся, що президент Трамп послідовно проводитиме політику своєї політичної сили”, – сказав Турчинов.

О.Турчинов зазначив, що очікує від нового президента США дій в інтересах його країни та всього світу. “Сподіваюся, очікування Росії, що Штати закриватимуть очі на їхню терористичну діяльність, не виправдаються і їхня бравада зміниться черговою істерикою. Сподіваюся також, що новий президент працюватиме в інтересах своєї країни, і в інтересах цивілізованого світу. А весь цивілізований світ зацікавлений припинити вирішення політичних питань військовим шляхом, припинити перекроювання кордонів, припинити військові конфлікти. А це, у свою чергу, можливо, якщо агресію не обговорюватимуть, а жорстко припинятимуть”, – наголосив він.

Секретар РНБО також висловив сподівання, що США надаватимуть серйозну допомогу Україні на шляху реформування сектора оборони та безпеки. “Ви знаєте, ще раз хочу нагадати, що Україна віддала свій ядерний потенціал, який входив до п’ятірки найпотужніших у світі, в обмін на гарантії безпеки. І я вважаю, що гарантії не виконано. Коробить це наших партнерів чи ні – їх не виконано! Росія окупувала частину нашої суверенної території. Надана нам допомога не відповідає гарантіям, узятим на себе нашими партнерами”, – сказав О.Турчинов.

Секретар РНБО пояснив, що серйозна допомога – це потужна зброя, фінансування стратегічних оборонних підприємств, створення спільних виробництв тощо. “Це та допомога, яка забезпечить повну деокупацію України”, – додав О.Турчинов.

Читайте також:
Яким був шлях Трампа до президентства та риторика щодо України. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна