Парубій у Литві запозичив досвід створення Резервної армії

 

Литовський досвід формування територіальної оборони дуже важливий для України. Про це заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій під час зустрічі з керівництвом Спілки литовських стрільців у Вільнюсі у вівторок, 29 листопада, повідомляє “Новинарня” з повідомленням на прес-службу парламенту.

“Андрій Парубій зазначив, що формування в Україні Резервної армії є питанням національної безпеки, і важливим тут є насамперед досвід Литви”, – інформує прес-служба.

За словами спікера, наразі необхідно провести консультації серед військових експертів, щоби виробити правильну формулу функціонування територіальної оборони і підрозділів Резервної армії, щоб своєчасно та ефективно протистояти агресору.

На думку голови ВР, Путін не обмежиться Кримом і частиною Донецької області – його плани набагато ширші. Російський агресор – це реальна небезпека для всього вільного світу, наголосив спікер.

“Переконаний, в умовах створення в Україні Резервної армії десятки тисяч громадян готові будуть пройти вишкіл і в будь-який момент стати на захист Батьківщини. Потрібно тільки знайти правильну формулу Резервної армії”, – підкреслив Парубій.

Він також подякував волонтерам зі Спілки литовських стрільців за підтримку України за часів Революції Гідності.

“Зараз, коли на Донбасі українські воїни протистоять російській агресії, литовські стрільці заснували окрему потужну групу підтримки України. І як 80 років тому, так і зараз литовські волонтери допомагають українцям. І ця допомога – неоціненна”, – зазначив Парубій.

Нагадаємо, в Україні питаннями створення резервної (добровольчої) армії активно займається екс-лідер “Правого сектора” Дмитро Ярош.

Читайте також:
Ярош домовляється з Порошенком про легалізацію своєї Добровольчої армії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна