Ярош домовляється з Порошенком про легалізацію своєї Добровольчої армії

 

Президент Петро Порошенко не відкидає ідею Дмитра Яроша про створення в системі ЗСУ “добровольчої” армії.
Про це в понеділок, 21 листопада, заявив сам народний депутат Ярош, колишній лідер організації “Правий сектор”, а нині – провідник національного руху “ДІЯ” та Української добровольчої армії, передає Укрінформ.

“Веду переговори з президентом. Він сказав, що подумає на рахунок законопроекту. Там є питання по фінансуванню, більше тактичні. Але, в принципі, я бачу, що вже є певне бажання щось робити”, – заявив Дмитро Ярош, відповідаючи на запитання щодо легалізації його УДА.

За словами Яроша, відзначення державними нагородами добровольців – учасників АТО, що відбулося сьогодні, в День Гідності і Свободи, також є свідчення руху в цьому напрямку.

“Президент вже слухає, ми вже обмінюємося думками”, – додав Ярош.

Нардеп зазначив, що “добровольча” чи “резервна” армія має бути “державною структурою по типу естонського “Кайселіту” або польської територіальної оборони, можливо, за фінською чи швейцарською моделлю, але з українськими реаліями”.

Як інформувала “Новинарня“, президент Петро Порошенко 21 листопада нагородив Дмитра Яроша орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, а також відзначив ще вісьмох бійців позасистемних збройних формувань.

Нагадаємо, схему легалізації Української добровольчої армії, яка бере участь в АТО, Ярош почав активно просувати в червні 2016 року.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна