Журналіста “Дождя” видворив із “ДНР” смотрящий з Москви

 

Журналіст російського телеканалу “Дождь” Сергій Єрженков повідомив подробиці затримання бойовиками “ДНР” у Донецьку, куди він разом зі своїм колегою Василем Полонським приїхав знімати сюжет.

За його словами, 25 листопада близько 19:00 за київським часом у квартиру, яку винаймали журналісти в Донецьку, постукали люди, які представились сусідами. Полонський відчинив, і на нього відразу наставили дула п’ять-шість автоматів. Вони представилися співробітниками “МДБ ДНР” та заявили, що журналісти паплюжать честь і гідність “республіки”.

Єрженков зазначив, що в керівника групи “МДБ ДНР” був московський говір, яким володіє і сам журналіст. Він підкреслив, що ця людина, найімовірніше, була куратором із Москви або ФСБ.

Через деякий час цей представник бойовиків сказав: “Головне нам з вами не зустрічатися в тих самих московських ресторанах“.

До журналістів не застосовували заходи фізичного впливу, розповів він в ефірі Громадського радіо.

Як писала “Новинарня“, 25 листопада кореспонденти “Дождя” Василь Полонський і Сергій Єрженков перестали виходити на зв’язок. Перед зникненням Полонський встиг повідомити редакції, що знімальна група затримана представниками так званого “міністерства державної безпеки ДНР”.
Водночас на гарячій лінії “МДБ” тоді заявили, що відомство не здійснювало арештів.

Знімальна група “Дождя” отримала акредитацію для роботи в Донецьку як в у Службі безпеки України, так і в “міністерстві інформації” сепаратистів, заявили на каналі “Дождь”.

Лінію розмежування журналісти перейшли з території України. На окупованій території вони планували зняти серію сюжетів для ефіру і сайту телеканалу.

У ніч на 26 листопада терористи видворили їх з “ДНР” до Росії.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна