Теракт в Іраку: близько 100 загиблих, переважно іранських прочан

Щонайменше 100 людей загинуло внаслідок вибуху замінованої вантажівки в Іраку в четвер, 24 листопада.

“Терорист-смертник підірвав начинену вибухівкою вантажівку, внаслідок чого загинули близько 100 осіб, більшість з яких – іранські прочани-шиїти”, – повідомляє Reuters із посиланням на місцевих правоохоронців та медиків.

Вибух стався на автозаправці в місті Аль-Хілла, що за 100 км на південь від Багдада. Зазначається, що паломники поверталися зі священного для шиїтів іракського міста Кербела, де вони відзначали Арбаїн – день пам’яті вбитого імама Хуссейна, онука пророка Мохаммеда.

На автозаправці, де було скоєно теракт, був популярний серед мандрівників ресторан,  тому в момент вибуху там перебували прочани з п’яти автобусів.

Відповідальність за атаку взяло на себе терористичне угрупування “Ісламська держава” – ця організація складається з сунітів,  які вважають шиїтів “відступниками”.

Читайте також:
Іракська армія відбила в “ІД” старовинне місто Німруд

Урядові війська Іраку з боями увійшли в Мосул, контрольований “ІД

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна