Урядові війська Іраку з боями увійшли в Мосул, контрольований “ІД”

Іракські спеціальні сили вперше увійшли у східні околиці міста Мосул на півночі країни, яке перебуває під контролем угруповання “Ісламська держава” (“ІД”).

Вони там стикнулися із дуже запеклим опором, повідомляє кореспондент ВВС, який подорожує з іракськими силами. По них ведуть вогонь із гранатометів та стрілецької зброї.

Прем’єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді заявив, що бойовики “ІД” окопалися в середині Мосула, який вони утримують з червня 2014 року.
За його словами, урядові війська наближаються з усіх боків і мають намір “відрізати голову змії”. Про це він сказав у виступі на авіабазі на південь від міста.

У наступі, який триває два тижні, беруть участь близько 50 тисяч бійців, серед яких іракські сили безпеки, курдські бійці, а також представники племен сунітів та шиїтські бійці.

Мосул є останнім великим містом в Іраку, яке контролює “ІД”.

Вважають, що перед початком операції в місті перебували від трьох до 5 тисяч бойовиків, а також до 1,5 млн цивільних.
До цього часу місто залишили майже 18 тисяч цивільних і, за найгіршим сценарієм ООН, ще 700 тисяч можуть наслідувати їхній приклад.

Читайте також:
Ісламісти в Мосулі стратили понад 300 людей

В ході операції зі звільнення Мосула в Іраку загинув перший американський вояк

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна