Відносини з Росією залишаються критичними, -Держдеп

 

З урахуванням взаємодії по деяких міжнародних питаннях та відмінності в поглядах на різні ситуації, в тому числі по Україні, у Вашингтоні вважають нинішній стан двосторонніх відносин з Росією критичним. Про це заявив під час брифінгу в понеділок речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає “Укрінформ“.

Відносини з Росією залишаються критичними і в деяких випадках – дуже й дуже складним завданням”, – зауважив представник американського зовнішньополітичного відомства.

Він підкреслив, що по окремих питаннях США і Росія мали змогу досягти спільних підходів та працювати разом. Це стосується, зокрема, ядерної угоди з Іраном. Впродовж останнього року американська сторона також мала надію, що й Сирія може стати одним із таких питань.

Водночас Кірбі підкреслив, що суттєва відмінність у поглядах зберігається по відношенню до України, оскільки США ніколи не визнають анексію Криму. Крім того, представник Держдепу нагадав про серйозний виклик у кіберпросторі з боку Росії, з яким довелося зіштовхнутися Сполученим Штатам.

“Це дуже складні відносини”, – підкреслив Кірбі, додавши, що поки не знає, як на все це дивитиметься наступна адміністрація Сполучених Штатів.

“Це їм вирішувати”, – зазначив офіційний представник Державного департаменту США.

Читайте також:
Меркель визнала, що при Трампі торговельної угоди ЄС зі США не буде

Обама й Путін перетнулися в Перу – говорили про Мінськ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна