Трамп пообіцяв, що США вийдуть з угоди про Транстихоокеанське партнерство

 

Обраний президент США Дональд Трамп пообіцяв, що країна вийде з угоди про Транстихоокеанське партнерство (ТТП) у день його вступу на посаду. Політик оголосив про це у відео разом із іншими своїми планами на перші дні президентства, інформує ВВС.

Угоду про ТТП підписали 12 країн, які покривають 40% економіки світу, зокрема США, Австралія, Малайзія, Канада і Мексика.

Пан Трамп пообіцяв зменшити “обмеження, що вбивають робочі місця” у вугільній галузі і припинити зловживання з візами.

Водночас він не нічого не згадав про програму медичного страхування Obamacare або стіну на кордоні з Мексикою – дві важливі теми його передвиборчої кампанії.

Угода про Транстихоокеанське партнерство була укладена в лютому цього року після 7 років переговорів. Але вона ще не ратифікована окремими державами.

Цей пакт розглядали як наріжний камінь торгової політики президента Барака Обами.

Угода передбачає повне скасування мит на товари і послуги в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

Її підписали 12 країн: Австралія, Бруней, В’єтнам, Канада, Малайзія, Мексика, Нова Зеландія, Перу, США, Сінгапур, Чилі та Японія.

Мета – поглибити економічні зв’язки і стимулювати економічне зростання. Але опоненти угоди кажуть, що переговори щодо неї були таємними і що вона надає переваги великим корпораціям.

Дональд Трамп, оголошуючи про вихід із ТТП, заявив, що США вестимуть переговори про “справедливі двосторонні торгові угоди, що повернуть робочі місця та виробництво назад на американську землю”.

Читайте також:
Меркель визнала, що при Трампі торговельної угоди ЄС зі США не буде

Трамп відмовився від зарплати президента та має намір передати справу Клінтон прокурору

Протести проти Трампа у США не вщухають. Є нові поранені й десятки затриманих. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна