Головною люстраторкою України стала 23-річна Анна Калинчук

Міністерство юстиції призначило в.о. директора департаменту з питань люстрації 23-річну Анну Калинчук. Про це повідомляє видання “Українські новини” із посиланням на міністра юстиції Павла Петренка.

“Трудовий колектив департаменту зібрався і запропонував кандидатуру в.о. директора Аню (Калинчук). Я підтримав цю кандидатуру”, – сказав міністр.

Петренко наголосив, що відставка Тетяни Козаченко з посади начальника департаменту була плановою, оскільки відома адвокатка не мала наміру перебувати на державній службі понад 2 роки.

За словами міністра, в найближчі два-три тижні відбудеться оновлення складу Громадського люстраційного комітету.

Після завершення формування нового складу комітету буде оголошено відкритий конкурс на главу люстраційного департаменту Мін’юсту.

Як відомо, Ганна Калинчук раніше була помічницею голови департаменту МЮ з люстрації, й Тетяна Козаченко обстоює її призначення на посаду.
Калинчук має 23 роки. Народилася в Бориславі Львівської області, закінчила Національну Острозьку академію, працювала в адвокатському об’єднанні “Юридична компанія “Капітал”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна