Лавров і Керрі провели другу зустріч за три дні. Говорили і про Україну

 

Державний секретар США Джон Керрі та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров провели другу розмову за останні три дні, зокрема і щодо України.

Як відомо, 17 листопада Керрі та Лавров мали двосторонню зустріч у столиці Перу Лімі в рамках підготовки саміту Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС). За інформацією американської сторони, на переговори виносилися, зокрема, питання врегулювання ситуації в Сирії та Україні.

Увечері 19 листопада вони провели ще одну коротку розмову.
Про це повідомив під час брифінгу в Вашингтоні речник Держдепу США Джон Кірбі.

“Так, вони спілкувались сьогодні. Їхня розмова відбулася зовсім недавно і, як я розумію, вони знову обговорювали тему Сирії”, — зазначив Кірбі.

Російська сторона у свою чергу повідомила, що сторони зосередили увагу на ситуації у східній частині Алеппо.

Перед тим на переговори виносилися питання врегулювання ситуації в Сирії і Україні.

“Зустріч була конструктивною, обговорили цілу низку тем — Ємен, Лівію, Сирію, Україну, двосторонні відносини”, — сказав Керрі. Він також додав, що в тому числі обговорили всі аспекти ситуації в Алеппо.

Зустрічі високого рівня в рамках саміту АТЕС пройдуть в суботу-неділю. Очікується, що в них візьмуть участь президенти, в тому числі Росії та США. Запланована зустріч Барака Обами з Володимиром Путіним.

Читайте також:
Обама та лідери ЄС погодили продовження санкцій проти Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна