Україна може видати Саакашвілі Грузії, – ЗМІ

 

Україна може видати Грузії екс-голову Одеської ОДА Михеїла Саакашвілі, проти якого в Грузії порушено кримінальну справу. Про це “Українській правді” повідомило джерело в оточенні керівництва адміністрації президента України.

За словами співрозмовника, Саакашвілі не можуть позбавити громадянства України, тому зараз, щоб вигнати його з країни, розглядається варіант про видачу на запит грузинської сторони.
У Грузії, як відомо, екс-президента позбавила громадянства нинішня влада після його переїзду в Україну.

За словами іншого співрозмовника з АП, у Саакашвілі і Порошенка була домовленість про “ненапад” до виборів у Грузії.

Як відомо, на парламентських виборах в Грузії, які пройшли у жовтні, партія “Єдиний національний рух”, заснована Саакашвілі, не отримала бажаного результату, натомість ворожа “ЄНР” “Грузинська мрія” взяла конституційну більшість.

7 листопада Саакашвілі оголосив про свою відставку з посади голови Одеської ОДА, звинувативши президента і його оточення в корупції та потуранні злочинним кланам. Після цього він висловив намір створювати своє політичну силу й “вимітати владу” в Києві.

У квітні 2015 року Генеральна прокуратура України відмовила Грузії у видачі Саакашвілі.

Як відомо, закон України “Про громадянство” (ст. 8) передбачає: “Громадянин України не може бути вигнаний за межі України або виданий іншій державі”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна