У другому турі виборів у Грузії перемогу здобула проросійська “Грузинська мрія”

 

За попередніми даними, у другому турі парламентських виборів в 48 з 50-ти мажоритарних округів перемогу здобули кандидати провладної “Грузинської мрії”. Про це інформує “Грузія Online“.

Виняток становлять два округи – №43 в Хашурі, де лідирує кандидат від “Топадзе – Промисловці” Симон Нозадзе і Мтацміндському мажоритарному окрузі №1 в Тбілісі, де, за попередніми даними, лідирує незалежний кандидат Саломе Зурабішвілі.

Другий тур виборів в парламент Грузії відбувся в 50 мажоритарних округах. З них 18 округів в Тбілісі і 32 – в регіонах країни.

Другий тур виборів був призначений у всіх тих округах, де кандидати не змогли подолати визначений “Виборчим кодексом” 50-відсотковий бар’єр. У другому турі виборів обраним вважається той кандидат у депутати, який отримує більше голосів.

Нагадаємо, на виборах 8 жовтня “Єдиний національний рух” Саакашвілі неочікувано зазнав розгромної поразки від правлячої “Грузинської мрії”, яка матиме в парламенті конституційну більшість.
У мажоритарних округах, де жоден із кандидатів не набрав 50% голосів, призначено другий тур виборів.
Євросоюз визнав грузинські вибори 8 жовтня демократичними.

“Грузинська мрія” олігарха Бідзіни Іванішвілі  є проросійською партією. Вона прийшла до влади в 2011 році після тривалого періоду жорсткого керівництва “ЄНР” реформатора Михеїла Саакашвілі.

Дружина Саакашвілі Сандра Рулофс, яка пройшли в другий тур у мажоритарному окрузі в Зугдіді, зняла свою кандидатуру з виборів на знак протесту проти фальсифікацій.

Читайте також:
Черненко про вибори в Грузії: Це не Саакашвілі програв – це Росія виграла

У Грузії “Мрія” набирає майже 50%.
До парламенту проходить також проросійський альянс зі “скрепами”

Чим важливі для України вибори в Грузії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна