Міністр соцполітики назвав реальну суму мінімальної зарплати після її підняття

 

Після збільшення мінімальної заробітної платні до 3200 гривень, близько 700 гривень піде на сплату податків. Про це заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, інформує “Громадське“.

“В світі економіки мінімальна заробітна платня є вищою, ніж 3200 грн, в легальній економіці немає практично таких людей, які отримують 3200. Тому що мінус ЄСВ і податки – то вже 2500“, — сказав Розенко.

За його словами, що на сьогодні проблема існує в бюджетній сфері.

“В сфері бюджетників, лікарів, вчителів, так, тут є проблеми. Вони отримують менш ніж 2500 гривень”, — сказав він.

За словами Розенка, збільшення мінімальної зарплатні має стимулювати купівельну спроможність.

 “Треба стимулювати купівельною спроможність громадян. Коли ми кажемо про бюджетників, ми маємо розуміти, що ці гроші не виводяться в офшор. Ці гроші тратять на споживчі товари. Це економічна модель”,— вважає Розенко.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів схвалив доопрацьований проект державного бюджету на 2017 рік, в якому заклав мінімальну зарплату у 3200 гривень.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна