Уряд передає у ВР доопрацьований проект бюджету з мінзарплатою 3200 грн.

 

Кабінет Міністрів схвалив доопрацьований проект державного бюджету на 2017 рік. Відповідне рішення було ухвалене на позачерговому засіданні уряду ввечері 3 дистопада.

Найближчим часом документ направлять до Верховної Ради для розгляду в другому читанні.

“Я хочу подякувати колегам міністрам, міністерствам за командну роботу над таким важким документом як проект бюджету на 2017 рік”, – сказав прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

“Сьогодні ми оформимо всі документи і направимо в український парламент”, – додав він.

При цьому Гройсман нагадав, що проект держбюджету було подано у ВР вчасно – до 15 вересня. І зазначив, що мінімальну зарплату буде підвищено удвічі, до рівня прожиткового мінімуму – 3200 грн., без додаткової інфляції.

“Наше завдання наступне – 2017 рік має бути роком зростання, яке відчують пересічні громадяни. Це наше перше завдання. Тому дуже просив би на цьому і сконцентруватися”, – цитує Гройсмана прес-служба КМУ.

“Нам потрібно приділити особливу увагу щодо підтримки малого і середнього бізнесу. Це має бути основна рушійна сила національної економіки. Тут у цьому питанні має бути лідерство Міністерства економічного розвитку і торгівлі. Я попросив би вас ще раз подивитися, які програми реально треба оновити на 2017 рік, щоб підтримати мале і середнє підприємництво”, – зазначив прем’єр.

Він нагадав, що нещодавно на відсоток була зменшена облікова ставка Національного банку України.

“Це добрий крок, його треба вітати, але я думаю, недостатньо. Маємо забезпечити доступ реального сектору до коштів і по терміну довгих, і по відсотках прийнятних для того, щоб українська продукція була конкурентною”, – сказав Володимир Гройсман.

Читайте також:
ройсман вважає, що праця українців недооцінена, й обіцяє збільшити мінімальну зарплату

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна